kapuśniak z młodej kapusty z kurczakiem i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wiosna na talerzu.

  • 50 min

Składniki:

  • - mała główka młodej kapusty;

    - pęczek włoszczyzny;

    - 4 ziemniaki;

    - cebula;

    - pierś z kurczaka;

    - 2 l bulionu warzywnego;

    - 2 łyżki oliwy;

    - sól, pieprz, kilka listków laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego;

    - migdały w płatkach;

Kapuśniak z młodej kapusty z kurczakiem i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i mięso oczyścić, pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, zrumienić na niej cebulę, dodać mięso, liść laurowy i ziele, a następnie rozdrobnioną włoszczyznę. Mieszając smażyć ok 5 min.

    Dodać kapustę. Całość zalać bulionem. Gotować 30 min. 15 min przed końcem gotowania dołożyć ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem.

    Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów. Posypać zupę przed podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy