Uwielbiamy takie, aromatyczne i pożywne zupy. W zasadzie przygotowanie takich pyszności, nie nastręcza wielu problemów. Zazwyczaj ląduje w nich to, co jest pod ręką do wykorzystania. Większość zup, zazwyczaj najlepsza jest na drugi dzień.
60 min
Składniki:
250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
1 marchew
1 pietruszka
2 łodygi selera naciowego
2 średniej wielkości ziemniaki
3 łyżki oleju
1 por (biała część)
100 g koncentratu pomidorowego
1/2 małej kapusty włoskiej
200 g brokułu
1,5 l bulionu warzywnego
sól, pieprz
Kapuśniak z warzywami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Jarzyny i ziemniaki kroimy w kostkę. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojony w piórka por, pokrojony seler naciowy, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na średnim ogniu.
Wrzucamy posiekaną kapustę, podzielonego na różyczki brokuł, gotujemy do ich miękkości.
Komentarze