Kapuśniak z zielonym koperkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i aromatyczny kapuśniak z białej kapusty z dodatkiem zielonego koperku. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wody
    kawałek mięsa z kością
    2 marchewki
    pół średniej kapusty
    2 łyżeczki soli - do kapusty
    1 łyżka domowej przyprawy du zupy
    pół pęczka zielonego koperku
    4 -5 średnich ziemniaków

Kapuśniak z zielonym koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak z zielonym koperkiem 1. Do garnka wylewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. W międzyczasie myjemy mięso i obieramy warzywa.
    Do gotującej się wody wykładamy mięso i zbieramy szumowiny. Obrane warzywa myjemy i kroimy : marchew w kosteczkę, ziemniaki w kostkę.
    Kapustę oczyszczamy i kroimy na drobno, posypujemy solą i wygniatamy. Do gotującego się mięsa wykładamy marchew i kapustę, gdy będą na wpół miękkie dodajemy ziemniaki.
    Myjemy i kroimy koperek, dodajemy do zupy razem z domową przyprawą. Gotujemy przez kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy