Kapusta czerwona zasmażana

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczny dodatek do dań głównych

  • 50 min

Składniki:


  • 1 mała czerwona kapusta
    1 cebula
    1 łyżka masła
    1 liść laurowy
    150 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka mąki
    sok z cytryny (do smaku)
    1 pęczek koperku
    sól i pieprz

Kapusta czerwona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem ,dodałem liść laurowy i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty. Oprószyłem mąką ,smażyłem ok. 2 min. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem. Na koniec dodałem posiekany koperek. Wszystko wymieszałem i podałem jako dodatek do dania głównego.

Komentarze

Podobne przepisy