KAPUSTA FASZEROWANA

0 (0 ocen)

Ten przepis znalazłam w starym zeszycie z przepisami mojej mamy i postanowiłam go wypróbować.

Składniki:

  • Dwie nieduże główki kapusty, poł kilograma mięsa, 1 bułka, 1 jajko, sól,
    pieprz, czosnek, 1 łyżka przecieru pomidorowego, pół szklanki śmietany,
    łyżka mąki, 1 szklanka bulionu lub wody.

Kapusta faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obgotować w ćwiartkach, mięso zemleć razem z bułką dodać jajko i
    przyprawy wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Ponakładać po
    łyżce pomiędzy liście kapusty, włożyć do rondla i podlać bulionem i
    dusić pod przykryciem. Gdy kapusta miękka dodać przecier i śmietanę i
    chwilę jeszcze poddusić. Podawać z ziemniakami lub chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy