KAPUSTA KOPERKOWA

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna kapusta koperkowa w smaku jak młoda.Idealna w okresie zimowym i przedwiośnia.

  • 40 min

Składniki:

  • -główka białej kapusty
    - 2 pęczki koperku
    - łyżka octu
    -2 łyżeczki cukru
    -100 gr boczku
    -1 duża cebula
    sól,pieprz,tymianek,kminek,majeranek do smaku

Kapusta koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy,posypujemy solą i gotujemy w małej ilości wody dodajemy podsmazony boczek i cebulkę,poszatkowany koperek oraz pozostałe przyprawy gotujemy jeszcze chwilkę odlewamy nadmiar wody i posypujemy mąka i mieszamy dokładnie.
    Nie bójmy się tymianku i kminku dają fantastyczne walory smakowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy