Kapusta młoda zasmażana

0 (0 ocen)

Prosty przepis na kapustę młodą ugotowaną i wymieszaną z zasmażką zrobioną ze stopionej słoniny i mąki.

Składniki:


  • Kapusta biała młoda – 1 głowka
    Słonina – 15 dag
    Mąka pszenna – 1 łyżka
    Sól
    Pieprz
    Koperek
    Listek laurowy – 2 szt
    Ziele angielskie – 3 szt

Kapusta młoda zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, poszatkować i ugotować do miękkości z dodatkiem soli, listka, ziela angielskiego. Odcedzić.

    Słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni, dodać mąkę , lekko zasmażyć i dodać do ugotowanej kapusty, dodać koperek posiekany i chwilę razem dusić mieszając na małym ogniu do połączenia się smaków.

Komentarze

Podobne przepisy