Kapusta panierowana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Czerwona kapusta inaczej :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty czerwonej

    1 jajko

    panier z ciecierzycy

    sól, pieprz

    słodka papryka

Kapusta panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić na kawałki tak, aby w każdej był kawałek głębia, a następnie kawałki wrzucić na osolony wrzątek na około 10-15 minut. Wyjąć ostrożnie za pomocą łyżki cedzakowej i przestudzić. Jajko roztrzepać z solą, pieprzem i papryką. Kapustę panierować w jajku i panierze z ciecierzycy i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać na ciepło, jako dodatek do obiadu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy