Kapusta pekińska duszona z jarmużem

0 (0 ocen)

dodatek do obiadu

Składniki:

  • jarmuż 4-5 liści
    kapusta pekińska 1/3 główki
    cebula 1 szt
    czosnek 4 ząbki
    przecier pomidorowy domowy 1 słoik
    sól i pieprz
    kminek mielony 1/2 łyżeczki
    koperek siekany 2 łyżki

Kapusta pekińska duszona z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jarmuż z cebulą 1. Cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić w rondlu i dodać posiekany jarmuż. Podsmażyć.
  • jarmuż w pomidorach 2. Jarmuż zalać domowym przecierem pomidorowym lub koncentratem rozmieszanym w szklance wody. Zagotować i dusić przez 10-15 minut.
  • z kapustą 3. Dodać posiekaną pekinkę, koperek i przyprawy, dusić jeszcze 10-15 minut. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy