Kapusta po bałkańsku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny dodatek do mięsa

  • 40 min

Składniki:


  • kapusta młoda (średnia główka)
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    wegeta (oryginalna V)
    1/2 łyżeczki tymianku suszonego
    3 łyżki oliwy z oliwek
    200 ml bulionu warzywnego
    bazylia (świeża)

Kapusta po bałkańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule skroiłem w piórka ,zeszkliłem na oliwie ,dodałem vegetę ,chwilę podsmażyłem.
    Kapustę pokroiłem w paski szerokości 1-1,5 cm ,podlałem odrobiną wody i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty.
    Dodałem posiekany czosnek ,tymianek ,bulion ,dusiłem 15 min.
    Bazylię posiekałem ,dodałem do kapusty ,dokładnie wymieszałem.
    Podałem z gęstą śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy