Kapusta z kabanosami i warzywami

0 (0 ocen)

Smaczne sycące danie na zimne dni

Składniki:

  • 1 czerwona papryka bez skóry
    1 cebula
    200 g pieczarek
    5 kabanosów
    350 g kiszonej kapusty
    0,5 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka łagodnej papryki
    0,5 łyżeczki ostrej
    Pieprz

Kapusta z kabanosami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę obrać, pokroić. Kabanosy (ja użyłam drobiowych, miękkich) pokroić w krążki, razem z cebulą wrzucić na patelnię i przesmażyć.

    Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, wrzucić do kabanosów z cebulą. Smażyć razem.

    Paprykę bez skórki kroimy na paseczki (ja miałam mrożoną, można dać świeżą) i wrzucić na patelnię. Smażyć chwilę razem kilka minut.

    W tym czasie kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, poszatkować, wrzucić do warzyw. Smażyć kilka minut aż zmięknie. W międzyczasie doprawić papryką słodką i ostrą oraz pieprzem wg własnego smaku. Soli już wg mnie nie trzeba bo kabanosy i kapusta są już słone. Tak przygotowaną kapustę zjedliśmy z pyzami ziemniaczanymi. Dobra będzie również z kopytkami

Komentarze

Podobne przepisy