Kapusta z koprem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Młoda kapustka ....takie wspomnienie.

  • 30 min

Składniki:

  • kapusta 1 mała główka
    boczek ok15 dag
    mąka 1-2 łyżki
    koper 1 pęczek
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Kapusta z koprem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać, poszatkować, zalać wodą, ostawić do gotowania i posolić. Koper umyć, drobno pokroić i dodać do kapusty.
    Boczek przesmażyć, skwarki można dodać do kapusty(choć nie każdy lubi mokre skwarki) a na tłuszczu zrobić jasną zasmażkę z mąki.
    Dodać do kapusty i doprawić do smaku.
    Zamiast boczku możemy użyć smalcu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy