Kapusta z makaronem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne jedzonko.

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta kiszona 30 dag
    makaron dowolny 50 dag
    pieczarki ok 10 średnich szt
    cebula 1 szt
    olej 1 łyżka
    masło 2 łyżki
    sól
    pieprz

Kapusta z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć, zalać wodą postawić do gotowania. Posolić. Gdy kapusta będzie miękka odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i zrumienić na oleju. Dodać do kapusty i wymieszać.
    Pieczarki obrać, pokroić w plastry i przesmażyć lekko na maśle, oprószyć solą. Makaron ugotować, przelać przez sito. Przełożyć do większego naczynia.
    Do makaronu dodać kapustę, pieczarki i wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy