Kapusta z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna do obiadu i pieczywa.

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta 1 główka
    papryka 2 szt
    kiełbasa cienka ok40 dag
    kości wędzone ok30dag
    ziele angielskie 2-3szt
    cebula 1szt
    liść laurowy
    koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    olej

Kapusta z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Zalać wodą i postawić do gotowania. Posolić i dodać przyprawy.Kości opłukać dodać do kapusty i gotować Paprykę oczyścić z nasion, wypłukać. Cebulę obrać, pokroić i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty. Kiełbasę pokroić w plasterki i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Może być pozostały po smażeniu cebuli. Dodać do kapusty.Dodać też paprykę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i chwilę pogotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy