Kapusta zasmażana z groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wszelkiego rodzaju kapustę uwielbiamy. Zasmażaną, gotowaną, duszoną...w gołąbkach, zupach itp itd. Wdzięczny temat kulinarny

  • 30 min

Składniki:

  • 1/4 białej kapusty
    1 mała puszka groszku konserwowego
    1 cebula
    1 łyżka smalcu
    100 ml bulionu
    1 łyżka mąki
    sok z cytryny
    sól, pieprz

Kapusta zasmażana z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebule podsmażamy na smalcu. Kapustę siekamy, dodajemy do cebuli, chwilę razem podsmażamy i dodajemy bulion.
    Całość cały czas smażymy, od czasu do czasu mieszamy.
    Gdy kapusta zmięknie, dodajemy osączony z zalewy groszek, mąkę i dokładnie mieszamy.
    Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy