Kapustka na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kapustka ta jest alternatywą surówki do obiadu. Jest banalnie prosta i pyszna!

  • 30 min

Składniki:

  • * 50 dag kapusty kiszonej
    * 20 dag boczku
    * średnia marchew
    * 2 łyżki margaryny
    * pieprz

Kapustka na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Odsączyć i opłukać kapustę kiszoną
    2. Marchew zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty
    3. Boczek pokroić w kostkę i podpiec na patelni
    4. Rozgrzać patelnię z margaryną, wrzucić kapustę z marchewką oraz. boczek. Dusić do momentu aż kapusta zmięknie cały czas mieszając,gdyż kapustę łatwo można przypalić.
    5. Doprawić pieprzem do smaku. Podawać na ciepło do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy