Karbowane plasterki kanapkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki te zrobiłam zupełnie niespodziewanie,zostało mi większych ogórków,które nie nadawały się do kiszenia więc, już umyte,odcięłam końcówki i pokroiłam niezbyt cienko nożykiem do frytek,wrzuciłam do wymytych słoików zupełnie luźno bez upychania,z podanych składników przygotować zalewę,jeszcze gorącą zalać ogórki,można do słoika wrzucić po jednym goździku,ja akurat nie przepadam za goździkami,wycieramy ranty słoików ściereczką i zakręcamy,pasteryzujemy ok.10 min.od zagotowania wody.
Wyjmujemy z garnka i stawiamy do góry dnem,pozostawiamy do wystygnięcia.
Ogórki te można również pokroić w cienkie podłużne plasterki.
Porady
Ogórki można pokroić normalnie w podłużne paseczki.
Komentarze