Karczek pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -1 kg karczku bez kości
    -1/2 kg pieczarek
    -3 duże cebule
    -30 dag sera żółtego
    -słoik majonezu
    -czosnek
    -sól
    -pieprz

Karczek pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dobrze umyć, pokroić w plastry i lekko stłuc. Doprawić do smaku. Pieczarki usmażyć z 1 cebulą. Na blasze układać plastry mięsa, pozostałe dwie cebule pokrojone w piórka, pieczarki, ser - całość zalać majonezem. Piec w piekarniku około godziny. Podawać gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy