Karczek w marynacie cebulowej

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Musiałam w miarę na szybko wymyśleć coś ciekawego na obiad. W lodówce i w szafkach powiewało pustką…. Ale była cebulka prażona…cebula…musztarda… I wpadł pomysł do głowy. Raz, dwa , trzy i obiadek zrobiony – a jaki smaczny

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki:

    3 plastry karczku

    Marynata:

    3 łyżek oleju rzepakowego

    2 łyżki musztardy

    2 łyżki ketchupu

    4 łyżki prażonej cebulki

    2 małe cebule pokrojone w plasterki

    1 czubata łyżeczka słodkiej papryki mielonej

    1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego

    sól, pieprz

Karczek w marynacie cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Karczek delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka

    2. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą . Marynatą smarujemy mięso. Odstawiamy na min 3 godziny (opcjonalnie)

    3. Karczek z marynatą układamy w naczyniu żaroodpornym, zakrywamy całość folią aluminiową (błyszczącą stroną do dołu) , wstawiamy do piekanrika nagrzanego do 180 st (góra-dół) i piecz 40 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy