Karczek w sosie curry z porem i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne połączenie smaków:)

  • 60 min

Składniki:

  • Karczek około 60 dkg.
    • Papryka czerwona 2 szt.
    • Por około 20cm.
    • Mąka do obtoczenia mięsa
    • Curry 1 łyżka
    • Przyprawy jak sól,pieprz i 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
    • Tłuszcz do obsmażenia mięsa
    • śmietana 18 % 1 łyżka

Karczek w sosie curry z porem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty karczek podzielić na plastry około 1cm.Obtoczyć w mące i dać na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
    Po tym czasie podlać wodą tyle by mięso było przykryte.
    Wrzucić pokrojony por i paprykę.Przykryć i dusić do miękkości mięsa tj.około 40 min.
    Gdy mięso jest miękkie,dodać curry i resztę przypraw.Śmietanę zahartować sosem i wlac do mięsa.Wszystko zagotować i można zajadać.Do smaku doprawiamy wg.własnego gustu

    Smacznego życze!

Komentarze

Podobne przepisy