Karczek z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kotlety z karczku z farszem z włoszczyzny

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kotlety z karkówki
    1 marchewka
    1/2 pietruszki
    1/4 selera
    kawałek pora
    1 papryczka chili
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie

    do panierowania:
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
    słodka papryka

Karczek z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w półplasterki, chili posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce. Wszystko wsypać na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć. Podlać wodą i dusić 15 minut. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować do zgęstnienia.
  • 2. Mięso rozbić, posypać solą i pieprzem. Na rozbite mięso nałożyć farsz i złożyć na pół. Opanierować dwa razy i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 3. Do pozostałego farszu dodać 1/3 szklanki wody, doprawić i zagotować. Polać nim usmażone kotlety. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy