KARKÓWKA CZOSNKOWA Z ZIEMNIAKAMI I CEBULĄ

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

REWELACYJNIE SMAKUJE,AROMAT NIESAMOWITY,ZACHWYCIŁA SWYM SMAKIEM WSZYSTKICH GOŚĆI,KTÓRZY OD RAZU PROSILI O PRZEPIS.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • ok.1.5- 2 kg. karkówki b. kości
    sól,
    pieprz ziołowy
    tymianek
    odrobinę lubczyku
    majeranek
    ok. 2 główek czosnku
    liść laurowy
    ziele angielskie
    oliwa do smażenia
    2 duże ziemniaki
    1-2 cebule

Karkówka czosnkowa z ziemniakami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KARKÓWKA CZOSNKOWA Z ZIEMNIAKAMI I CEBULĄ 1. Mięso oczyścić, umyć, suche przyprawy wymieszać w miseczce, nastepnie dodac oliwę [tyle oby powstała dość gęsta masa, którą można posmarować mięso]. Następnie smarujemy mięso marynatą i odstawiamy do lodówki na 1-2 godz. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy trochę wodą. Pieczemy ok. 2 godzin [1 kg mięsa= 1 godz. pieczenia] w 180 stopniach.Po ok. 30-40 min. pieczenia wrzucamy obrane ząbki czosnku i układamy do okoła karkówki pokrojone w talary ziemniaki i cebulę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy