REWELACYJNIE SMAKUJE,AROMAT NIESAMOWITY,ZACHWYCIŁA SWYM SMAKIEM WSZYSTKICH GOŚĆI,KTÓRZY OD RAZU PROSILI O PRZEPIS.
2 godz. 30 min
Składniki:
ok.1.5- 2 kg. karkówki b. kości
sól,
pieprz ziołowy
tymianek
odrobinę lubczyku
majeranek
ok. 2 główek czosnku
liść laurowy
ziele angielskie
oliwa do smażenia
2 duże ziemniaki
1-2 cebule
Karkówka czosnkowa z ziemniakami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić, umyć, suche przyprawy wymieszać w miseczce, nastepnie dodac oliwę [tyle oby powstała dość gęsta masa, którą można posmarować mięso]. Następnie smarujemy mięso marynatą i odstawiamy do lodówki na 1-2 godz. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy trochę wodą. Pieczemy ok. 2 godzin [1 kg mięsa= 1 godz. pieczenia] w 180 stopniach.Po ok. 30-40 min. pieczenia wrzucamy obrane ząbki czosnku i układamy do okoła karkówki pokrojone w talary ziemniaki i cebulę.
Komentarze