Karkówka pieczona

0 (0 ocen)

Pyszna na kanapki jak i na obiad.

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki

    Marynata:

    ok.5 łyżek przyprawy do mięs (delicat )
    4 liście laurowe
    kilku kulek pieprzu
    pół głowki czosnku
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka papryki slodkiej
    1 łyżka oleju

Karkówka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, nacieramy przyprawami, dodajemy pokrojony w plastry czosnek(kilka plastrów wciskamy do środka) ,liscie laurowe, kulki pieprzu i olej. Nacieramy dokładnie karkówkę.
    Odstawiamy na noc do lodówki.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy