Karkówka po prasku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis przywiozłam z wycieczki do Czech. Jest bardzo prosty, szybki i smaczny.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    2 średnie cebule
    8-10 plastrów sera żółtego
    2-3 łyżki majonezu
    przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra

Karkówka po prasku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21dnt0q 1. Karkówkę pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm. Delikatnie rozpłaszczyć dłonią. Przyprawić. Ułożyć w brytfannie.
  • image-0otlap7 2. Cebulę obrać, pokroić w plastry, położyć na plastrach mięsa.
  • image-162xybl 3. Cebulę przykryj plastrami żółtego sera.
  • image-04rtutc 4. Ser żółty posmaruj majonezem. Majonez zapobiegnie spłynięciu sera z karkówki. Ser posypać papryką i czosnkiem. Piec pod przykryciem ok 45 minut. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Porady

Świetnie smakuje z piwem ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy