Karkówka pod kurkową pierzynką

0 (0 ocen)

Pysze i mięciutkie mięso z karkówki, otulone marynatą musztardową pod wyśmienitą kurkową pierzynką. Sezon kurkowy czas rozpocząc. Moja rodzinka szaleje na punkcie tego dania

Składniki:

  • 4 kotlety z karczku
    200 g kurek
    1 duży jogurt typu greckiego
    1 musztarda sarepska
    1 cebula

Karkówka pod kurkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety delikatnie rozbij.
  • 2. Kurki delikatnie oczyśc.
  • 3. Jogurt wymieszaj z musztardą.
    Duże kurki przekrój na 4, cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki.
  • 4. 2/3 sosu posmaruj kotlety z oby dwóch stron. Do reszty dodaj cebulę i kurki. Wymieszaj
  • 5. Sos z kurkami nałóż na kotlety.
    Piecz w 185 stopniach (góra-dół) ok 40 min.

Komentarze

Podobne przepisy