Karkówka w czosnku

0 (0 ocen)

  • 60 min

I znowu moje ulubione mięcho – karkówka. Tym razem w połączeniu z czosnkiem. Bardzo aromatyczna i rozpływająca się w ustach. Można wcinać z pajdą chleba.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg schabu karkowego
    1 główka czosnku
    3/4 łyżki tymianku
    sól
    pieprz
    2 łyżki masła klarowanego

Karkówka w czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy na kotlety. Na pateli rozgrzewamy masło i smażymy mięso na rumiany kolor, przewracamy posypujemy solą, ziołami. Dodajemy czosnek podzielony na ząbki. Jeszcze chwilę smażymy. Następnie podlewamy wodą do zakrycia mięsa i dusimy pod przykryciem / na małym ogniu / do całkowitego odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy