Karkówka w panierce

0 (0 ocen)

  • Łatwy

schabowe z karkówki.......

  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka plastry: 4 sztuki
    - sól: 1 łyżeczka
    - cebula granulowana: 1 łyżeczka
    - zioła włoskie: 1 łyżeczka
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - pieprz kolorowy: 0.5 łyżeczki
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta do panierowania: 150 gramów
    - olej do smażenia: 150 mililitrów

Karkówka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki o grubości około 1 cm rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.
    Wszystkie sypkie przyprawy wymieszać i posypać tą mieszanką każdy kotlet z obu stron.
    Przykryć kotlety folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
    Po tym czasie każdy kotlet panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym jajku i znowu panierować w bułce tartej.
    Kotlety smażyć na oleju po około 4 minuty z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy