KARKÓWKA W SOSIE PIECZARKOWYM

0 (0 ocen)

Z DODATKIEM WINA ,WYŚMIENITA

Składniki:

  • KARKÓWKA ,CEBULA ,PIECZARKI ,WINO BIAŁE WYTRAWNE ,ZIOŁA PROWANSALSKIE ,LISTEK LAUROWY ZIELE ANGIELSKIE ,SÓL I TROCHĘ MĄKI ,OLEJ

Karkówka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •   KARKÓWKA W SOSIE PIECZARKOWYM 1. KARKÓWKĘ UMYĆ OBSUSZYĆ RĘCZNICZKIEM, POKROIĆ NA PLASTRY , KAŻDY PLASTER OBTOCZYĆ W MĄCE ,UKŁADAĆ NA ROZGRZANY OLEJ NA PATELNI I OBSMAŻYĆ Z KAŻDEJ STRONY ,DO GARCZKA WLAĆ WODĘ ,WKROIĆ CEBULĘ WŁOŻYĆ LISTEK ZIELE IWSYPAĆ TROCHĘ SOLI,2 ŁYŻECZKI ZIÓŁ PROWANSALSKICH ,PODSMAŻONE PLASTRY KARKÓWKI UKŁADAĆ W GARNKU ,WYŁOŻYĆ POKROJONE PIECZARKI ,WLAĆ PÓŁ SZKLANKI BIAŁEGO WYTRAWNEGO WINA ,PRZYKRYĆ I NA MAŁYM GAZIE GOTOWAĆ ,GDY MIĘSKO BĘDZIE MIĘKKIE SOSIK DPPRAWIĆ DO SMAKU

Porady

MOŻNA W TEN SPOSÓB UPIEC W PIEKARNIKU ,TYLKO JUŻ BEZ DODATKU WODY ,NIE PODAJĘ SZCZEGUŁOWO ILE TYCH PRZYPRAW ,BO MI SIĘ ZDAJE ŻE KAŻDY WEDŁUG SWEGO SMAKU DOPRAWIA A NIE Z PRZEPISU

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy