Karkówka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KARKÓWKĘ UMYĆ OBSUSZYĆ RĘCZNICZKIEM, POKROIĆ NA PLASTRY , KAŻDY PLASTER OBTOCZYĆ W MĄCE ,UKŁADAĆ NA ROZGRZANY OLEJ NA PATELNI I OBSMAŻYĆ Z KAŻDEJ STRONY ,DO GARCZKA WLAĆ WODĘ ,WKROIĆ CEBULĘ WŁOŻYĆ LISTEK ZIELE IWSYPAĆ TROCHĘ SOLI,2 ŁYŻECZKI ZIÓŁ PROWANSALSKICH ,PODSMAŻONE PLASTRY KARKÓWKI UKŁADAĆ W GARNKU ,WYŁOŻYĆ POKROJONE PIECZARKI ,WLAĆ PÓŁ SZKLANKI BIAŁEGO WYTRAWNEGO WINA ,PRZYKRYĆ I NA MAŁYM GAZIE GOTOWAĆ ,GDY MIĘSKO BĘDZIE MIĘKKIE SOSIK DPPRAWIĆ DO SMAKU
Porady
MOŻNA W TEN SPOSÓB UPIEC W PIEKARNIKU ,TYLKO JUŻ BEZ DODATKU WODY ,NIE PODAJĘ SZCZEGUŁOWO ILE TYCH PRZYPRAW ,BO MI SIĘ ZDAJE ŻE KAŻDY WEDŁUG SWEGO SMAKU DOPRAWIA A NIE Z PRZEPISU
Komentarze