Karkówka w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyśmienite danie, zarówno na codzienny obiad jak i na obiad świąteczny.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cała karkówka
    5 cebul
    30 dag pieczarek
    1 duży keczup pikantny
    przyprawa uniwersalna

Karkówka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę kroimy w plastry i podsmażamy z obu stron.
    2. Układamy mięso ukośnie w brytfannie i posypujemy przyprawą uniwersalną.
    3. Cebulę kroimy w krążki, posypujemy 0,5 łyżki przyprawy uniwersalnej i dusimy 5 minut na patelni pod przykrywką.
    4. Na plastry mięsa wykładamy podsmażoną cebulę.
    5. Surowe pieczarki kroimy w plastry i wykładamy na cebulę, następnie posypujemy je odrobiną przyprawy uniwersalnej.
    6. Na pieczarki wlewamy cały keczup.
    7. Pieczemy 1,5 godziny pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy