KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczysta i miękka .

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg,karkówki
    2 cebule
    sól
    pieprz
    majeranek
    olej do smażenia
    woda do podlania

Karkówka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć i osuszyć-pokroić w grubsze plastry i smażyć na oleju z obu stron.Wyjąć do garnka i przesmażyć pokrojoną cebulę na tym samym oleju co smażyła się karkówka.Zrumienioną cebulę wraz z tłuszczem wlać do garnka do karkówki.Przyprawić solą,pieprzem i majerankiem ,podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy