Karkówka z ketchupem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepis jest rezultatem moich własnych kombinacji. Mięsko jest delikatne i soczyste.

  • 50 min

Składniki:

  • 1kg Karkówki
    40 dag pieczarek
    1 cebula
    plastry żółtego sera
    ketchup, majonez

Karkówka z ketchupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka przygotowana do pieczenia. 1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości 1 cm. oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce. Polać ketchupem, następnie na każdy plaster ułożyć podsmażone wcześniej pieczarki z cebulą. Polać jeszcze odrobiną keczupu. Zapiekać 30 min a w międzyczasie przygotować tyle plastrów sera ile jest kotletów, na każdym kawałku sera położyć łyżeczkę majonezu i lekko rozsmarować. Następnie ułożyć na każdym kawałku mięsa plaster żółtego sera i zapiekać jeszcze 15 min.

Komentarze

Podobne przepisy