Karkówka z papryką w piwie

0 (0 ocen)

  • 7 min

Wyśmienity pomysł na niedzielny obiad z rodzinką..

  • 7 min

Składniki:

  • ok. 0,5kg karkówki wp. bez kościa (porcja dla 4os.), przyprawa do karkówki, papryka słodka, pieprz cayenne, sól, olej, cebula, papryka, szklanka piwa.

Karkówka z papryką w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26nna46 1. Mięso kroimy na kotlety, lekko rozbijamy. Opruszamy solą. Przyprawę do karkówki, odrobinę papryki słodkiej i pieprzu cayenne łączymy z 3 łyżkami oleju. Dokładnie nacieramy marynatą mięso, Cebulę kroimy w krążki oraz paprykę w szersze paski. Mięso układamy w miskę przekładając cebulą i papryką. Na koniec mięso polewamy piwem. Zostawiamy mięso pod przykryciem w lodówce na kilka godz. najlepiej na noc. Smażymy mięso na odrobinie rozgrzanego oleju do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą, Smacznego! ;)

Porady

Warzywa z marynaty również dusimy na wierzchu mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy