Karkówka z rodzynkami i morelami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Idealne połaczenie mięsa z rodzynkami i morelami. Mięso nabiera innego smaku. Polecam

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 700 g karkówki bez kości
    2 łyżki masła klarowanego
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżki rodzynek
    10 szt suszonych moreli
    3/4 szklanki wody
    sól
    pieprz

Karkówka z rodzynkami i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości 1 cm . Rozbić lekko każdy kotlet, posypać solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić lekko kotlety z każdej strony, a następnie
    przełożyć je do rondla, podlać wodą, lekko posolić i dusić na wolnym ogniu około 45 minut.
    Po tym czasie dodać drobno pokrojony czosnek, rodzynki i morele. Dusić kolejne 15 minut.

Porady

Gorące kotlety, polane sosem z rodzynkami i morelami podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy