Karkówka z sosem ogórkowym

0 (0 ocen)

Pyszny obiad z oryginalnym sosem

Składniki:

  • 4 plastry karkówki wieprzowej

    3 małe cebule

    4 ogórki konserwowe

    1 łyżka mąki

    500 ml bulionu drobiowego

    250 ml śmietany 18%

    3 łyżki posiekanych ziół

    sól , pieprz

    szczypta papryki

    ocet

    olej do smażenia

Karkówka z sosem ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć solą , pieprzem i papryką , a następnie smażyć po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju .

    Na gorącym tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę .

    Dodać pokrojone w plasterki ogórki , oprószyć je mąką i podsmażyć na jasny kolor .

    Zasmażkę rozprowadzić rosołem .

    Gotować 5 minut , po czym dodać śmietanę oraz zioła i doprawić octem .

    Mięso podawać z sosem i ziemniakami .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy