KARKÓWKA Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Mięso dosłownie rozpływa się w ustach

  • 60 min

Składniki:

  • 8 plastrów karkówki
    1/4 brokuła
    1/4 kalafiora
    15-20 sztuk mini marchewek
    4 żółte marchewki- w plastry
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 czerwona cebula
    sól,pieprz, słodka papryka
    1 puszka pomidorów bez skórki
    2szklanki bulionu drobiowego
    olej do smażenia

Karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę delikatnie rozbijamy. Oprószamy sol,a pieprzem, słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zabieramy mięso, na patelnie wrzucamy posiekaną cebulę w piórka. Kiedy się zezłoci, zabieramy. W garnuszku zagotowujemy bulion. wkładamy mięso, cebulę, dodajemy pomidory, ew. doprawiamy do smaku wywar. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Po tym czasie dokładamy resztę warzyw: paprykę w kostkę, różyczki kalafiora i brokuła, żólta marchewkę pokrojoną w plastry , całe mini marchewki. Dusimy jeszcze ok 15 minut.. Podajemy z opiekanymi ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy