Karkówka zapiekana

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie i smaczne danie.

  • 20 min

Składniki:

  • karkówka 8 plastrów o gr. 2,5 cm
    olej
    masło miękkie ¼ szklanki
    ser żółty, twardy, starty (np. Cheddar) 1 szklanka
    szczypiorek posiekany ¼ szklanki
    sól, pieprz

Karkówka zapiekana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obsypanie karkówki solą i pieprzem. 1. Plastry karkówki posmarować olejem z obu stron, oprószyć solą i pieprzem. Piec w piekarniku przez 6 minut z każdej strony, do całkowitego upieczenia.
  • Przygotowanie pasty do karkówki zapiekanej. 2. W tym czasie zmieszać ser z masłem i szczypiorkiem.
  • Posmarowanie upieczonej karkówki masą serową. 3. Masą posmarować mięso i zapiec w piekarniku.

Porady

Karkówkę można zastąpić szynką.

Komentarze

Podobne przepisy