Karmazyn pod pierzynką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dbam o to, aby potrawy, które gotuję, były zdrowe i oryginalne.

Składniki:

  • ● 5 filetów z karmazyna
    ● 5 łyżek chrzanu
    ● po 1/2 pęczka natki pietruszki i koperku
    ● 2 kromki chleba
    ● sól, pieprz
    ● ząbek czosnku

Karmazyn pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy.
    Nacieramy zmiażdżonym
    czosnkiem, solą i pieprzem.
    Zieleninę myjemy i siekamy.
  • 2. Miąższ chleba kroimy
    w kostkę. Mieszamy z chrzanem oraz posiekaną zieleniną.
    Doprawiamy.
  • 3. Rybę układamy w naczyniu
    żaroodpornym, przykrywamy
    chlebowo-ziołową
    masą. Pieczemy ok. 20 minut
    w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy