Karmelizowane marchewki

0 (0 ocen)

Karmelizowane marchewki mogą służyć jako dodatek do dania głównego bądź jako samodzielne danie. Dzieci będą nimi zachwycone . Dość co pysznie smakują to jeszcze cieszą swymi intensywnymi kolorami.

Składniki:

  • Po 2 średniej wielkości marchewki : żółte, fioletowe , pomarańczowe

    1 łyżka masła

    1 łyżka miodu

Karmelizowane marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać , umyć.
    Marchewki ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Najlepiej każdy kolor osobno
    Marchewki pokroić w słupki
    Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić marchewki i chwilę podsmażyć. Polać miodem i smażyć jeszcze przez ok 3 – 4 minut. Co jakiś czas obracając marchewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy