Karmelowa rozkosz

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wymyśliłam go razem z córką

  • 20 min

Składniki:

  • na 5 porcji:
    300 ml śmietany kremówki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1 paczka herbatników
    5 łyżek masy kajmakowej
    2 łyżki mleka
    100 g orzechów włoskich
    1 puszka ananasa
    czekolada gorzka
    (do dekoracji czekoladka lub rurka waflowa)

Karmelowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć włożyć do pucharków, masę kajmakową podgrzać i rozpuścić z mlekiem, nie gotować. Masą polać herbatniki, posypać rozkruszonymi orzechami. Ananasa pokroić w kostkę, wyłożyć na orzechy. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wyłożyć nią ostatnią warstwę. Na koniec posypać tartą czekoladą i udekorować czekoladką lub rurką waflową.

Porady

Ananasa można zastąpić innymi owocami, np. prażonymi jabłkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy