Karmelowa trufla w kakao

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne trufle

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 270g pełnej karmelowej E.Wedel
    100ml śmietanki 36%
    30g miękkiego masła
    1 opakowanie kakao ciemniego z Ghany E.Wedel

Karmelowa trufla w kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karmelowa trufla 1. Krok 1: Pełną karmelową pokroić na małe kawałki i wrzucić do miski
  • 2. Krok 2: Śmietankę zagotować w garnku i gorącą zalać karmelowe kostki w misce.
    Pozostawić na 5 minut, by kostki się rozpuściły. Dodać miękkie masło i dobrze wymieszać. Przykryć folią spożywczą, przestudzić i pozostawić na 2 godziny w lodówce
  • 3. Krok 3: Z gęstej masy karmelowej formować niewielkie kulki i obsypać je kakao. Pozostawić w lodówce na godzinę, do całkowitego zastygnięcia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy