Karnawałowa gąsienica

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gąsienicę z pączków podpatrzyłam u koleżanki, która robiła synkowi przyjęcie urodzinowe.Zrobiłam ją dla mojego brata Tymka.

Składniki:

  • ● 10-13 małych pączków
    ● 200 g lentilek
    ● 2 czekoladowe ciasteczka na kapelusz i ogonek
    ● wykałaczki
    ● czerwona wstążeczka do dekoracji

Karnawałowa gąsienica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pączki łączymy wykałaczkami
    (najlepiej wbijać je pod
    różnym kątem).
  • 2. Na wykałaczkę nadziewamy
    ciastka na kapelusz i ogonek,
    mocujemy do pączków.
  • 3. W pierwszego pączka (głowa)
    wbijamy poprzecznie do
    połowy lentilki na oczy i buzię.
    Aby lepiej weszły, możemy
    pączka lekko naciąć nożem
    lub wykałaczką.
  • 4. Gąsienicę układamy na półmisku,
    dekorujemy wstążką,
    rozsypujemy lentilki.

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Komentarze

Podobne przepisy