Karnawałowy likier kajmakowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Karnawałowy likier kajmakowy na małe i większe imprezy. Szybko znika i mimo złudnego słodkiego i delikatnego smaku jest bardzo mocny.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:


    500-700 ml czystej wódki


    Kajmak:

    Składniki:


    12 dag cukru kryształu
    250 ml śmietany 30-36 %

Karnawałowy likier kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na patelni rozpuszczamy cukier, karmelizujemy go. Do gotującego się karmelu dojemy małymi porcjami słodką śmietankę. Mieszamy i rozpuszczamy bardzo dokładnie.

    2. Patelnie odstawiamy na bok aby kajmak ostygł.

    3. Wystudzony kajmakiem miksujemy z wódką, następnie przelewamy do butelki lub karafki. Przed każdym nalewanie ma do kieliszków likier należy wstrząsnąć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy