Karotki w sosie śmietanowo-musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 600 g karotek (mogą być z puszki)
    2 łyżki masła klarowanego
    200 ml bulionu warzywnego
    pęczek szczypiorku
    150 ml śmietany 18%
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    sól ,pieprz

Karotki w sosie śmietanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karotki osączyłem z zalewy (świeże ,oczyścić).
    Masło rozpuściłem w rondelku ,włożyłem karotki i dusiłem 4 min ,doprawiłem solą i pieprzem.
    Wlałem bulion i dusiłem7 min (świeże 15 min) na małym ogniu. Szczypiorek posiekałem.
    Marchewki wyjąłem z bulionu ,a bulion zabieliłem śmietaną. Po chwili dodałem musztardę.
    Sos ,zagotowałem ,doprawiłem pieprzem ,dodałem szczypiorek. Wymieszałem z marchewkami.
    Podałem ciepłe do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy