Karp duszony w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -1 karp pokrojony w dzwonka
    -2 śmietany 18%
    -mąka
    -olej
    -masło
    -2 cytryny
    -sól
    -biały pieprz

Karp duszony w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzwonka karpia przyprawiamy solą i pieprzem. Oprószamy mąką i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy rybę z połowy cytryny. Zalewamy jednym opakowaniem śmietany. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie rybę ponownie skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy drugim opakowaniem śmietany. Posypujemy wiórkami masła i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy