Karpatka

0 (0 ocen)

To ciasto jest idealne dla wszystkich którzy uwielbiają słodkości

Składniki:



  • CIASTO
    1 kostka margaryny
    2 szklanka wody
    2 szklanka mąki
    8 jaja

    KREM
    1/2 litra mleka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń
    1 szklanka cukru
    1 kostka masła

Karpatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę i wodę zagotować. Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty. Po wystudzeniu dodać jaja. Podzielić ciasto na 3 części i każdy piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni
  • 2. Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy