Karpatka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Karpatka z budyniem uwielbiane ciasto przez dużo osób.

  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl wody
    150g margaryny
    1,5 szkl maki
    4 jajka
    szczypta soli
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 szkl cukru
    * ja kupuje w proszku krem karpatkowy lub gotuje budyń z masłem według przepisu tak jak jest na opakowaniu

Karpatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Wodę zagotować z margaryną
    *Następnie dodać mąkę wymieszać, gotować 2-3 min. Ostudzić
    *Do zimnego ciasta albo ciepłego miksując dodać po jednym jajku,
    szczyptę soli, proszek do pieczenia i cukier.
    Piec 60 min w 150c do suchego patyczka, jak bedzie mokry to dalej piec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy