1.Do garnka wlać wodę , dodać : margarynę , i wszystko rozpuścić .Gdy składniki będą płynne wsypać powoli mąkę energicznie mieszając aż powstanie gęste ciasto.
2.Ciasto odstawić do przestygnięcia.
3.Budyń wymieszać z 2 łyżkami mąki i cukrem , ugotować budyń na litrze mleka .
4.Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny oraz cukrem waniliowym.
5.Do zimnego ciasta dodawać po jednym jajku i mieszać mikserem około 5 minut .
6.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , papier troszkę przesmarować margaryną wtedy ciasto się nie przyklei .
Ciasto podzielić na pół i upiec dwa placki .
7.Piec w temp 190 st około 35 minut ( ja piekę z termoobiegiem )
8.Przestudzone placki przełożyć masą i posypać cukrem pudrem.
Komentarze