Kartoflanka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja zupa jest lekka, pyszna, i szybka. Wszystkim bardzo smakuje.

Składniki:

  • ● 10 dag wędzonego boczku
    ● 10 dag kiełbasy
    ● marchewka
    ● 1/2 kg ziemniaków
    ● seler
    ● por
    ● natka pietruszki
    ● kostka rosołowa
    ● 3 ziarenka ziela angielskiego
    ● 2 liście laurowe
    ● łyżka vegety
    ● sól
    ● pieprz

Kartoflanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i kiełbasę kroimy
    w kostkę, marchewkę w talarki,
    a pora i selera siekamy.
    Do gotującej się wody wkładamy
    kostkę, vegetę, ziele
    angielskie i liście laurowe.
    Dodajemy boczek, kiełbasę,
    marchewkę, selera i pora.
    Gotujemy, aż warzywa będą
    miękkie.
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy,
    kroimy w drobną kostkę
    i wkładamy do zupy. Gotujemy,
    aż ziemniaki będą
    miękkie. Doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem. Posypujemy
    posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy