kasza gryczana- dodatek do dań

0 (0 ocen)

To w sumie żaden przepis, ot po prostu pomysł na urozmaicenie obiadu... zamiast odwiecznych ziemniaków czy ryżu świetnie sprawdzi się taki prościutki dodatek. Kasza tak podana nie robi się sucha i smakuje super :) Radzę sprawdzić :)

Składniki:

  • woreczek kaszy gryczanej
    2 duże cebule
    olej

Kasza gryczana- dodatek do dań - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotuję wg przepisu. Cebulki kroję w drobną kostkę i smażę na złoto na 2-3 łyżkach oleju. Cebulę (wraz z olejem) przelewam do miseczki z kaszą, mieszam. Gotowe! :)

Porady

do podania tego "pomysłu" zainspirowały mnie Benka i Buka :) ten sposób podania poznałam w lubelskiej restauracji ze swojską kuchnią, gdzie jakiś czas pracowałam jako kelnerka :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy