Kasza jaglana z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny i bardzo zdrowy pomysł na deser. Dowód na to, że nie trzeba rezygnować ze słodkości nawet gdy jesteśmy na diecie

  • 20 min

Składniki:


  • kasza jaglana 80 gram
    miód prawdziwy 2 łyżeczki
    banan 200 gram
    awokado 80 gram
    kakao 20 gram
    jogurt naturalny 100 gram

Kasza jaglana z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukać w zimnej wodzie, wrzucić na gotującą i osoloną wodę. Wody powinno być jeszcze raz tyle co kaszy. Gotować około 15 minut, jak woda wsiąknie ziarno. Dodać miód i odstawić do wystygnięcia. Banana, awokado i kakao zblendować na gładka masę

Komentarze

Podobne przepisy